Sähkötupakka Sähkötupakka saattaa pelastaa sata tuhatta suomalaista ennenaikaiselta kuolemalta

Sähkötupakka - Täh? Onko se nyt kielletty vai ei?

  • Sähkötupakkaa höyryttävä nainen. Tältä näyttää sähkötupakka.
    Sähkötupakkaa höyryttävä nainen. Tältä näyttää sähkötupakka.

Sähkötupakan kuvat/hinnat/tuotenimet kiellettiin Suomesta

Valviran uusien säännösten mukaan sähkötupakka on liian saman-näköinen tupakan kanssa, jotta sitä voisi Suomessa markkinoida ilman lupaa, ja lupia ei myönnetä. Lisäksi valvirassa muutettiin markkinoinnin tulkintaa niin, että nyt kuva, hinta, tuotenimi, tai mikään tieto tai mielipide sähkötupakasta, on kielletty netistä. Voisi kuvitella että se kiellettäisiin vaikkapa siksi että sitä ei olla tutkittu tarpeeksi, tai siksi että siihen pitää saada tupakkavero, tai siksi että pelätään että lapset alkavat sähkötupakoimaan ala-asteiden pihoilla, mutta näin ei ole. Se kielletään sen ulkonäön takia, ja säädös astuu voimaan 1.1.2012.

Suomalaiset sähkötupakka-nettikaupat sensuroitiin

Määräyksen mukaan esillepanokielto koskee tupakkatuotteiden lisäksi ns. tupakka-jäljitelmiä, joksi sähkötupakka luokitellaan. Verkkokaupasta on melko lailla vaikeaa ostaa mitään jos ei saa näkyä kuvaa, eikä hintaa, eikä tuotenimeä. Tätä informaatiota ei saa myöskään mailitse lähettää, vaan asiakkaan on tilattava tuotekuvasto johon on painettu tämä tieto, ja koska sitäkään ei saa sähköisenä lähettää, eikä sekään saa sisältää kuvia, se tarkoittaa käytännössä sähkötupakka-nettikaupan kieltoa suomessa. Eikä siinä vielä kaikki! Määräys koskee myös kaikkia ulkomaisia sähkötupakkakauppoja, ihan jenkkejä ja aasiaa myöten. Nähtäväksi jää miten tämä aiotaan toteuttaa, ja taipuuko yksikään ulkomainen firma valviran tahtoon, nettihän on sellainen asia että se on sama kaikille, olit sitten filippiineillä tai suomessa.

Verotulot ja työllisyys

Sähkötupakan sensuroiminen tarkoittaa sitä että Suomelle tulee tästä vähemmän verotuloja, ei suinkaan enemmän. Monia sähkötupakkaverkkokauppoja on perustettu ja perustetaan parhaillaan, jotka eivät ole tästä edes tietoisia, saavatpahan kokea mitä tarkoittaa olla suomessa yrittäjä. Pikaisen selaamisen jälkeen vain yksi Sähkötupakka Verkkokauppa on sensuroinut kauppansa, aikovatkohan muut sitten jatkaa ns. Harmaalta pohjalta? Fiksuimmat yritykset ovat jo siirtyneet ulkomaille. Tiettävästi nyt käy kova tohina noissa piireissä, ja tietyissä foorumeissa ollaan hyvinkin tuohtuneita, onhan suomessa sähkötupakkaa kokeilleita jo 50 000, niillä määrillä voitetaan vaaleja.

Toisaalta, nyt kannattaa hommata tuollainen vekotin kotimaasta kun kaikkialla on alennukset päällä kuin pitää varastot saada tyhjäksi, todennäköistä kieltolakia odotellessa.

Mikä ihmeen sähkötupakka?

Sähkötupakka on kansan tiedon mukaan paras tupakanlopettamisväline, ja tuskin satoihin vuosiin on suomalaiset lopettaneet näin joukkovoimalla tuota pahaa tapaa kuin tänä vuonna, kun sähkötupakasta tuli muotituote. Sähkötupakka sisältää akun, patruunan, ja patruunan sisällä on nestesäiliö joka valeröökiä imetessä höyrystyy suuhun, ja se näyttää savulta. Siis hyvin tupakkamainen laite. Tupakkaan verrattuna sen terveysvaikutukset ovat päivänselviä. Sähkötupakkaneste sisältää vain hyväksyttyjä, tavallisia elintarvike-aineita joita on jokapäiväisessä käytössä kaikilla suomalaisilla jotka syövät ja pesevät hampaansa ja käyttävät shamppoota kun pesevät hiukset. Toki nämä aineet ei yleensä mene keuhkoihin, mutta kohusta voisi päätellä etta nuo aineet olisivat jotain paljon mystisempää kuin propyleeniglykoli, vesi, ja elintarvikemakuaineet. Tosiaan, suomessa ei nytkään saa myydä nikotiinipitoisia nesteitä, eli ei ole sitäkään vaaraa. Tupakka sen sijaan on hyvin tunnettu syöpää aiheuttava radioaktiivinen bakteeripesäke, joka tappaa käyttäjänsä.

Ehkä kirjoittaja on jokseenkin provosoitunut tästä koko toiminnasta, mutta kehtaan väittää että tämä kielto-päätös tappaa suomalaisia aivan turhaan, jos tupakkasairauksiin kuolleet voisivat nousta haudoistaan neuvomaan, hekään eivät varmasti neuvoisi kieltämään parasta tupakanlopettamiskeinoa, vaan päinvastoin, vaatisivat että suomessakin on saatava lopettaa tupakointi parhaita mahdollisia apukeinoja käyttäen, eli pitäisi saada se nikotiinikin sallituksi, aivan kuten se on sallittua nicorette-tuotteissakin. Tupakasta puhumattakaan.

Kerrassaan pöyristyttävää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Teppo Nygren

Ehkä se sähkötupakka on hyvä kieltää jos sillä ei ole kotimaista valmistajaa. Kotimaisen valmistajan ilmaantuessa markkinoille voi asiaa tarkastella paremmin ja todeta kuinka typerää niin hyvä tuote oli kieltää. Muutoinhan kielto perustuisi järjenvastaiseen sosiologiikkaan, minkä perusteella voitaisi kieltää kynät ja huopatussitkin, jos vaan kieltäjä yhdenmukaisen muodon savukkeen kanssa huomaisi.
Lakristipiippujahan on kai yritetty kieltää samalla logiikalla. Liekö niitä saatu kiellettyä, sillä lakritsapiippuja voi ostella monista kaupoista.

Käyttäjän Malex kuva
Molex Mäkinen

Ei ole suomalaista valmistajaa ei... ei ole kuin kiinalaisia valmistajia. Tai tiettävästi on yksi amerikkalainen tuote, joka näyttää enemmän taskumatilta kuin tupakalta... muuten kaikki kiinasta. Toisaalta melkein kaikki laitteet ylipäänsä on kiinasta.

Teppo Nygren

Jos kielto perustuu savuketta muistuttavaan ulkonäköön, niin sitä minkä mainitsit taskumatin näköiseksi ei pitäisi silloin kieltää.
Muutenkin savuketta muistuttavaan ulkomuotoon perustuvaa kieltoa pystyisi varmaan kiertämään pienin muutoksin.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Kotimaassa hyvin paljon asioista määräilevät lääkefirmat, jotka valmistavat mm. nikotiinikorvaustuotteita. Paljon kertoo se, että edes apteekkarien voimakas lobbaus ei estänyt näiden sallimista ruokakauppoihin.

Sama lääkemafia myy tälläkin hetkellä vuosikymmeniä vanhaa mielialalääkettä, buprionia (Zyban). Sitä myydään erittäin kovaan hintaan tupakan vieroitushoidoksi. Tämä on mahdollista, koska lääke voitiinkin patentoida uudestaan tätä uutta käyttötarkoitusta varten.

Ennen tätä uutta patenttia bupropion oli halpaa, nyt sillä rahastetaan satasia lyhyestä kuurista.

Nikotiini-inhalaattoreita saa nytkin apteekista, mutta ne eivät näytä (ihan niin paljon) tupakalta kuin kiinalaiset vaihtoehdot. Ja maksavat moninkertaisesti enemmän.

Pentti Järvi

Kaikissa vierailemissani kotimaisissa verkkokaupoissa myydään eioota. grrrrrrrr

On tämä hassu maa todellakin!

Käyttäjän Malex kuva
Molex Mäkinen

Tuo mainitsemani verkkokauppa ei ole tyhjennetty vielä, sieltä kato: Sähkötupakka alk. 19,95€

Pentti Järvi

Kiitos Molex! :) Tillaus lähti. Kuinka pitkään "cartomizer" riittää?
Sain muuten facebook-jäsenyydellä 5% alennuksen. :)

Käyttäjän Malex kuva
Molex Mäkinen

Varmasti Greensmokelta saa myös vielä... nehän aikoo siirtää toimintansa ulkomaille, ja sieltä käsin lähetellä suomeen paketteja. tämä tarkoittaa että tulevaisuudessa voivat myös nikotiini-pitoisia mehuja..

Mikko Linnalampi

Jenkeissä FDA:n sähkötupakan vastaista kikkailua kommentoidaan tiedotusvälineissä tyyliin: "FDA tappaa tupakoitsijoita".

Mailmalla julkisen terveydenhuollon ammattilaiset ovat siirtyneet sähkötupakan puolelle, samoin kuin monet syöpäyhdistykset.

Sähkötupakka saa puhtaat paperit tutkimuksissa ja sen todetaan auttavan jopa 78 prosentissa käyttäjistä lopettamaan tupakoinnin.

Britanniassa hallitus kehoittaa siirtymään sähkötupakkaan.

WHO ilmoittaa sähkötupakan olevan potentiaalisesti merkittävä keino tupakoinnin lopettamiseen.

Euroopan vapaissa maissa sähkötupakkakauppa nikotiineineen on täysin vapaata.

Meanwhile in Kekkoslovakia: "Sähkötupakka ollaan kieltämässä suomesta".

Ei mitään uutta auringon alla siis.

Pentti Järvi

Tällainen tieto tuli äsken e-mailiini:"Tullilaboratorio on Kiinasta tuotetuissa e-tupakka-kessuista löytänyt 2 syöpää aiheuttavaa ainetta; normaali tupakassa lienee 2000-4000 vast. ainetta."

Käyttäjän Malex kuva
Molex Mäkinen

Viittaat FDA:n vuonna 2009 tekemään laajaan tutkimukseen jossa parista nesteestä löytyi dietyleeniglykolia ja nitrosamiineja.
Dietyleeniglykolin määrästä mainitaan vain että se oli "laitteilla havaittavissa" eli ymmärtäisin niin että määrä oli todella pieni.

Nitrosamiinit ovat se selkeästi vaarallisempi kemikaali näistä, ja sitä löytyi "Ruyan" -makuisesta nesteestä. Sitä on myös wikipedian mukaan kosmetiikkatuotteissa, ja määrältään sitä löytyi 8 nanogrammaa per gramma, siis saman verran kuin esim. nicorettesta löytyy. mutta silti 150 kertaa vähemmän kuin tupakassa.

Kohun seurauksena kyseinen kiinalainen nestevalmistaja muutti reseptiä, ja sitä jäi kaipaamaan moni, jenkkifoorumeissa ne kyselee toisiltaan "Mistä saisi vanhan-makuista Ruyania?"

Ei siinä mitään, en todellakaan puolusta ihmisten myrkyttämistä, päinvastoin, soisin mieluummin niin että tupakka kielettäisiin kokonaan, ja sähkötupakka tulisi tilalle.

Nyt on käymässä päinvastoin.

K Veikko

“liian saman-näköinen tupakan kanssa”

Tässä samannäköisyydessä on kyse siitä mielikuvasta, jonka tuo laite synnyttää viranomaisen ajatuksissa. Samanlaisen mielikuvan voi synnyttää myös valkoinen lyijykynä, varsinkin, jos sitä pidetään suussa.

Aihetta hieman pohdiskelin tässä:
http://kveikko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/85928-potk...

Pentti Järvi

Tuo peruspötkyläjuttu sai minut nauramaan lähes hillittömästi.
Korhonen näkyy kirjoittaneen myös samasta aiheesta aika hillittömän blogin:

http://janikorhonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/85918...

Seppo Hildén

Kyse on pelkästään tupakkateollisuuden painostuksesta/voitelusta viranomaisiimme päin, sillä tupakkafirmojen bisnes kärsii, jos markkinoille tulee tuote, joka vähentää dramaattisessti heidän tuotteidensa käyttöä jatkossa.

Eli money talks. Ei mitään uutta auringon alla.

Pentti Järvi

Noinhan se on. Lisäksi lääketeollisuudella on näppinsä pelissä; Nicorette on tuhottoman kallista.
Pahinta kaikesta on silti se suomalaiselle virkamiehelle tyypillinen nautintojen kieltämisvimma ilman loogisia perusteita. Toisaalta, paljastavatpa sitten tyhmyytensä ja/tai korruptioneisuutensa (huh! hankala sana).

Käyttäjän Json kuva
Jani Jansson

Nämä korvaustuotteita kauppaavat firmat ovat ainakin minun mielessäni "the usual suspects", jotka puffaavat purkat ja pillerit ruokakauppoihin ja sotivat muunlaisessa formaatissa myytävää tavaraa vastaan. Firmat maksavat lääkäreille seminaarin jossain Alpeilla ja lääkärit sitten toimivat asiantuntijoina lainsäätäjille. (todistusaineisto puuttuu, mutta tunne on vahva)

Aki Sukkela

Ei pelkästään. Kyllä sillä ainaisella lääketeollisuudella on näppinsä pelissä myös. Heidän tupakanvieroitushoitonsa on iso bisnes kans ja he haluavat pitää ne korvaushoidot + mielialalääkkeensä ainoana keinona irottautua tupakasta. Valitettavasti ne ovat kovin huonoja keinoja ja sähkötupakka on vienyt tupakkateollisuudelta ja lääketeollisuudelta tähän mennessä isot tulot. Taas kerran yritetään lainsäädännöllä taata jollekin ryhmälle etuoikeus johonkin bisnekseen ja suojatyöpaikkoihin, törkeää toimintaa.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Mua kyllä kiukuttaa. Yritän vähwntää röökiä, ja olen sortunut salakuljetettuun nuuskaan. Lähden pian Ranskaan. Saako sieltä sähköistä röökiä?

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

http://www.ecigarette-france.com/revendeurs.html

Ensimmäinen hakukonelöytö, tällä on vain joitain kymmeniä myymälöitä. Sähkötupakasta sähköpiipun kautta sähkösikareihin, nikotiinilla tai ilman.

Pentti Järvi

Kaverini käyttää nuuskaa ja sitä saadakseen muutaman kerran vuodessa kulkee Vaasasta bussilla Turkuun, laivalla Tukholmaan ja takaisin nuuskapötkölät mukanaan. Hinta on Ruotsissa noussut aikalailla joten hän harkitsee oman nuuskan valmistamista. Se lienee muutaman päivän pituinen prosessi.

Jouko Koskinen

Minä vierottauduin tupakasta tolla vihreällä Nortilla. Siitä saa niin pehmeät ja makeet henkoset ettei 2 - 3 toppaa/vrk tehnyt tiukkaa ollenkaan. Parissa viikossa tulin niin kipeeksi että en voinutkaan polttaa yks aamu. Kun otin sätkän huuleen niin alkoi heti veriyskä vaikkei ollut edes tulta vielä.

Noin 30 vuoden lakon jälkeen ei enää tehnyt mieli tupakkaa. Jäin henkiin kuitenkin nippanappa. Toistaiseksi LOL !

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Onpa taas uskomatonta ja niin kuin edellä mainittu, varmasti jonkninlainen lobbaus taustalla. Muistan lapsuudesta, että kioskilla myytiin tupakkaa jäljitteleviä suklaapötköjä. Tupakan väriset paperit päällä.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Se oli ihan hyvää suklaata ja sillä härnättiin opettajia, kunnes suklaatupakka koulun alueella kiellettiin,
salaa poltellessa sitten vedettiinkin samantein oikeaa tupakkia koska rangaistuskin oli sama.

Asko Juuti

Täytyyhän sen turha ja vahingollinen tuote olla, koska minäkin 45 v:n tupakoinnin jälkeen siirryin pari kuukautta sitten höyryttelijäksi.Mahtavat marlboro- ja valmisteveromiehet hermostua lisääkin, koska harrastus sen kun laajenee. Onneksi meillä on sentään tehokas Valvira ja pari nimeltämainitsematonta ylijohtajaa lausuntoautomaatteina. Päivystävät dosentit ja luottotoimittajat hoitavat lopun tiedotuksen. Voisivat muuten vaikka googlata noita tutkimustuloksia maailmalta, nythän väittävät, ettei niitä juurikaan ole.

M N
Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Tupakkanahan tuo ei ole mitään, mutta mitkä markkinat on sillä, joka ensiksi keksii tavan valjastaa systeemin huumekäyttöön. Selasin nopeasti ja thc- nestettä ne kovasti koittaa saada aikaiseksi.

Ai miten niin? No kun noita makujakin voi miksata miten haluaa. Nikotiininestettä saa tilattua sellaisenaan, maut erikseen jne. Huumekäytössä se tarkoittaa, että tilaat effarin tuolta (väritöntä, hajutonta ja mautonta nestettä pakattuna johonkin pikkuruiseen, täysin tiiviseen annoskokoon), maun tuolta ja höyrystimen sieltä ja kyydissä sitten ne alkoholit, joihin kaikki sotketaan (?). Vot, siinä on poliisi ihmeissään tuon kanssa vielä.

Käyttäjän Blackjack kuva
Jaakko Mäki

Niin parempihan sekin on että kannabinistit joutuvat tuhoamaan keuhkonsa polttamalla niinkuin tupakoitsijatkin.. Varmaan olet tyytyväinen siitäkin että hiuslakka ja muu paska mitä kusipäät laittomasti myytyyn pilveen lisäävät on jo tuhonnut usean nuoren keuhkot.

Mitäs menivät käyttämään vääriä huumeita, joisivat viinaa niinkuin muutkin.. parempi vaan, poliisin pitäis saada oikeus myydä kaikki takavarikoitu rotanmyrkkyyn sekoitettuna niin saataisiin parempi maailma.

Musta alkaa tuntua et suomen valtio yrittää ajaa mua hitaaseen itsemurhaan kun kaikki vähemmän epäterveellinen kielletään. Perkeleen terveysfasistia leikkivät bisnesrottien kätyrit ja rikollisuuden tukijat..

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Kirjoitustasi luetaan edelleen paljon, mutta linkit ovat vähän köyhät, joten..

Hyvä aloitussivu on http://www.sahkotupakka.info/ . Sieltä löytyy linkkejä kauppoihin ja yleistä infoa. Itse olen ostanut nesteet pääasiassa http://www.easy-eliquid.com/ :sta ja oma päiväkulutus on melko tarkalleen 2 ml eli isommissa erissä maksaa noin 0,4 €/vrk.

Laitepuoli on hankala ja varsinkin akut. Halvimmissa malleissa latauskertoja on muutamasta vähän ylöspäin. Niistä tulee vihaiseksi. Akun pitää olla Li-ion-tyyppinen ja ne kestävät noin 400 latausta (samantyyppisiä akkuja on melkein kaikissa kännyköissä). Toinen tärkeä juttu on varaus. 14650-akun (paksuus 14 mm, pituus 65 mm) aika tyypillinen varaus on 1050 mAh ja se riittää melko tarkasti yhden päivän ajan. Minulla on E-Power 14650 ( http://www.liberty-flights.co.uk/product.asp?id=136 ) ja se on aika hyvä. E-Power 18650 voi kuulostaa hyvältä idealta kahden päivän kestollaan, mutta siinä on tyyppivika katkaisijassa (switch) ja varaosiakaan ei ole juuri missään myynnissä. Aika monessa ihan hyvässä e-savukkeessa akku on vain vähän tavallista tupakkaa paksumpi ja varaus tyypillisesti 650 mAh ja se riittää puoleksi päiväksi. Minulla on tämän tyyppisistä Riva 901 (http://www.liberty-flights.co.uk/product.asp?id=83 ), mutta en ole siihenkään täysin tyytyväinen.
Seuraava ostos on varmaan ego-t ( http://www.liberty-flights.co.uk/product.asp?id=118 ), mutta vasta kun 14650 tai Riva vihjaa sopimuksen irtisanomisesta.

Mutta, tärkeintä on, että viimeisin savu oli sikarin koepoltto noin 1 1/2 kk sitten, jolloin totesin, että aika epämiellyttävältä maistuu. Sitä ennen oli sauhuttelussa höyrystelyn avustuksella 1 kk tauko.

Ehkä jonain päivänä kyllästyn alan laiteurheiluun ja kokeiluun, mutta sillä on enää vaikutusta lompakkoon, ei terveyteen tai odotettavissa olevaan elinikään.

Minulla on mielipide valviran toimista, mutta se ei ole julkaisukelpoinen.

Käyttäjän Malex kuva
Molex Mäkinen

No, jos ruvetaan linkkejä laittamaan niin omia lemppari-kauppoja EU:n alueella, eli nikotiini-neste-kauppoja ovet nämä:
http://www.toscanamall.com
http://2smok.com/

Erityisesti kallis mutta amerikkalainen Halo-merkkinen nikotiini-neste maistuu.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Nesteistä puheenollen luulen olevani onnekas, koska poltin mentholin makuista piipussa. Piipussa ei maistu savukkeiden paperi eli sen takia e-savuke ei ollut minulle huononnus. Aika useat e-nesteet eivät maistu tupakalle ja Easyn mentholin makuinen on eräs niistä. Se, että en pidä tupakan mausta oli pieni yllätys, mutta mukava sellainen. Nyt höyrystäminen on oikeastaan lähempänä pastillien syömistä kuin tupakan polttoa.
Luulen kyllä, että useimmat tupakoitsijat eivät pidä palaneen paperin mausta eikä edes tupakan maustakaan.

Käyttäjän JohnnyLoikkanen kuva
Johnny Loikkanen

Raimo ehdottomasti kannattaa kokeilla eGo-T mallia. Itse olen käyttänyt juuri kyseistä mallia yli puoli vuotta (650 ja 1100mAh akuilla) ja ollut todella tyytyväinen. Semmosia saa Suomesta esim. täältä www.yolomanair.com eikä ole edes hinnalla pilattu.

Katsotaan kauanko saa kun mepit lyö EU-parlamentissa taas päänsä yhteen :/

Visa Oksa

Hyvä että nostat tätä esille. Onneksi tosiaan jatkossakin saa tilattua ulkomailta mistä omani tilaan. Kommenttikentissä onkin käyty hyvin läpi tätä ja Valvira on tosiaan liikaakin lobattavissa oleva yritys.

Omalta kohdaltani voin sanoa, että olen kokeillut ylikalliin zybanin ja nuo nicorettetuotteet enkä noilla ole päässyt irti. Nyt olen ollut sähkötupakan varassa 5 viikkoa, hengitys kulkee ja olo paranee.

Tosiaan ilmeisesti järjettömät asiat saadaan läpi kun tarpeeksi lobataan, ottaa päähän todella paljon.

Jani Torkki

Adressia peliin? Kansanedustajille postia.

Käyttäjän JohnnyLoikkanen kuva
Johnny Loikkanen

Lähetin aiheesta postia helmikuussa europarlamentin jäsenille. Tarkemmin löytyy täältä ja alkaa mukavasti otsikossa olevasta kirjoitusvirheestä :) http://johnnyloikkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/14...

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Suomalaisista kaupoista ainakin http://www.sauhuton.fi/ , http://www.elektrosavu.fi ja http://www.sahkosavut.com/ jatkavat toimintaansa ja noudattavat ymmärtääkseni uutta lakia.
http://www.nikotiiniton.fi/ ja http://greensmoke.fi/ eivät ehkä noudata.

Ulkomaiset tietysti jatkavat kuten ennenkin.

Käyttäjän Malex kuva
Molex Mäkinen

Jep, näiden nimenomaisten kauppojen kohdalla se on riskipeliä, Koko ajan sakkouhka ja jos nikotiinia saa (tytäryhtiö lähettää ulkomailta), sehän on jo poliisijuttu. Silti näin on. Ainoa kokonaan ulkomainen on se http://www.xn--shktupakka-q5a2t.eu/

Käyttäjän Malex kuva
Molex Mäkinen

Arviolta rööki tappaa vuonna 2020 enemmän ihmisiä kuten HIV, huumeet, liikenneonnettomuudet, malaria, tuberkuloosiin yhteensä.
Tupakkaan kuolee kotimaassa 5000-6000 vuodessa sekä 5-6 miljoonaa koko maailmassa.
Joka kolmas syöpä, sydän- ja verisuonitauti johtuu tupakasta.
Lähes kaikki röökaajat sairastuu krooniseen keuhkoputkentulehdukseen.
http://www.xn--shktupakka-q5a2t.eu/