Sähkötupakka Sähkötupakka saattaa pelastaa sata tuhatta suomalaista ennenaikaiselta kuolemalta

2017: Kun Suomi lopetti tupakoinnin

  • tupakan lopettaminen sähkötupakalla
    tupakan lopettaminen sähkötupakalla

Hesarin mielipidekirjoitus vuonna 2017:

Näyttää lopulta siltä että Suomi lopettaa tupakoinnin. Johan sitä ounasteltiinkin muutama vuosi sitten, mutta siinähän kävi niinkuin kännyköidenkin kanssa, että kun sähkötupakka levisi aluksi hitaasti, niin yhtäkkiä näennäisesti nykyään kaikki tupakoitsijat vaan höyryttävät menemään, ja ovat entisiä tupakoitsijoita, nykyisiä sähkötupakoitsijoita.

Tilannehan on sama kuin muissakin maissa, lukuunottamatta päiväntasaajan seutua, joka onkin tupakan viimeinen linnake, ja sentään teinit yhä tupakoivat aitoa kessua, se kun on sentään itsetuhoista toimintaa, ja täten kuul. Sähkötupakkaa kutsutaan näissä piireissä homoröökiksi. Se on "vain lusmuille jotka haluavat elää ikuisesti". Valitettavasti nuorison henkilökohtainen kuolemattomuusmyytti ei varmasti katoa koskaan, Ja onhan Suomi yhä vapaa maa, polttakoot tupakkaa jos haluavat, siitä pääsee kuitenkin irti.

 

Sähkötupakka silloin ennen

Muistan vielä elävästi miten sähkötupakkaa demonisoitiin, kun "ei ole tutkittu" vaikka kaikki silloinkin tiesivät että kyseessä on ns. teatterisavua tuottava, taskukokoinen "savukone", joka oli vuosikymmeniä testattu muusikoilla ja näyttelijöillä ja kaiken maailman diskojen asiakkailla ja henkilökunnalla, jotka hengittelivät savukoneen höyryä päivästä toiseen. On se vaan hassua, mutta luultiin sitä ennenvanhaan kaikkea muutakin huvittavaa, kuten että jos katsoo junan ikkunasta ulos, tulee varmasti hulluksi, kun on nääs niin kova vauhti. Silloin tupakoitsijat katsoivat kieroon ja kyselivät että "eikö tuo ole vaarallinen? iltis sanoi niin.", ja samalla imivät henkoset tavallisesta syöpäkuolema-tupakastaan. Nykyään tämä tuntuu niin kaukaiselta ajatukselta, että lapseni vain nauravat kun kuulevat tämän tarinan, eivät taida edes uskoa että näin on voinut käydä. Varmaan ennenvanhaan ihmiset olivat vain tyhmiä.

 

Kaikki alkoi muuttua hyvin nopeasti kun 2013 Tasavallan presidenttikin lopetti tupakoinnin, ja selvisi että sehän polttaa sähkötupakkaa. Ai että mikä häly siitä tuli kun iltikset ja muut syyttivät nuorison turmelemisella, mutta taitaa olla niin että herra presidentti pelasti näin enemmän suomalaishenkiä kuin millään muulla toiminnallaan.

 

Tähän on tultu

Tavallaan mikään ei muuttunut, ihmiset tupakoivat yhä ja ovat nikotiiniriippuvaisia, mutta koska he höyryttävät sähkötupakkaa eivätkä vanhanaikaista radioaktiivista tupakkaa, he eivät luultavasti kuole yhtä nuorena, ja yhtä tuskallisesti, yhtä turhaan, kuin vanhan ajan tupakoitsijat kuolivat. Sitä oikein tuntee miten tupakkasairauksiin kuolleet katsovat haudoistaan ja tekevät kunniaa sähkötupakan keksijöille. Ne virkamiehet jotka estivät sähkötupakan saannin Suomessa, varsinkin nikotiinipitoisten kieltolain ylläpitäjät tuntevat varmasti nykyään piston sydämessään, ja mahtaa niiden kotona kummitellakin. Yritetään ymmärtää, he eivät tienneet mitä tekivät.

 

Kyse on kuitenkin Suomesta, ja täällä on pitkät perinteet kaiken kieltämiselle, varmuuden vuoksi. Tämähän ei ole muuttunut mihinkään, ja nykyään ollaan aivan samalla tavalla huolissaan sähköviinasta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Olli Polli

"Ne virkamiehet jotka estivät sähkötupakan saannin Suomessa, varsinkin nikotiinipitoisten kieltolain ylläpitäjät tuntevat varmasti nykyään piston sydämessään, ja mahtaa niiden kotona kummitellakin. Yritetään ymmärtää, he eivät tienneet mitä tekivät."

Noh noh ! Nämä "yli-ihmiset" ovat sankareita, koska kansanterveys-pajatso, joka tekee sadosita tuhansista ihmisistä tarpeellisia ja sivussa lisää BKT:ä ja eläkepommi purkautuu sivussa kiitettävästi.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Taisi tämäkin kirjoituksesi sisältää tuotesijoittelua eli sinulla on mitä ilmeisimmin jokin kytkös sähkötupakkakauppaan, johon olet laittanut linkkejä aiemminkin.

Itse lopetin analogisen tupakan polton vajaa vuosi sitten, olen ehtinyt kokeilla aika monia erilaisia sähkösavukkeita ja minulla on ollut mielessä jo jonkin aikaa ajatus kirjoittaa jonkinlainen välineurheiluopas aiheesta. Edustamasi kaupan tuotteet ovat varmaan ihan hyviä ja aloittelijalle hyvä ensivalinta, mutta säädettävän jännitteen laitteet ovat se, johon minä olen päätynyt. Lisäksi edustamasi kauppa ei myy mielestäni kelvollista tankkiatomisaattoria.

Lupaan kirjoittaa sen oppaan parin päivän sisällä ja Molexin linkittämästä kaupasta voi ostaa vehkeet, jos ei halvemmalla vastaavia löydä, varmaan ne ovat aika hyviäkin ja kun niissä ilmeisesti on automaattiakku, niin investointi ei ole turha, kun säädettävän jännitteen laitteita ei ole automaattiakulla. Automaattiakku on kätevä esimerkiksi ajaessa, pelkkä imeminen käynnistää höyrystymisen. Ei-automaattiakkuista käytettäessä pitää painaa katkaisijaa ja se ajaessa jne. sitoo yhden käden.

Käyttäjän Malex kuva
Molex Mäkinen

Juu artikkeli saattaa sisältää tuotesijoittelua. Artikkeli sisältää myös viihdettä ja faktaa ja spekulointia. Mitä tulee erilaisiin sähkötupakkamalleihin, se onkin ihan oman kijoituksen aihe, noita koulukuntia kun on niin monta... Itse tykkään mahdollisimman helposta ja salonkikelpoisesta tyylistä, ei nappuloita, ei tankkeja, jne. Toiset tykkää että voi säätä voltteja, täyttää tankkikartoja, shoppailla nesteitä ympäri maailman, ja virittää laitteet äärimmilleen, ulkonäöstä piittaamatta. Tyypillisesti ensikertalainen haluaa vehkeen joka ei maksa liikaa, ja jota voi käyttää lukematta manuaalia ;) -Mikäli kuvaamani tulevaisuus olisi toteuttamiskelpoinen, pitää ensikertalaisen saada mahd. hyvä ensikosketus sähköröökaamiseen, kyllä ne sitten rupee hifistelemään jos ovat sitä ihmistyyppiä... Oli miten oli, kaikki on vaan tupakkayhtiöiltä pois. ...Kunnes nekin hyppää kelkkaan mukaan, ja varmaan silloin loppuu nykyisenkaltainen sähköröökikuvio kun isot firmat syö pienet.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Lopetin sähkötupakoinninkin, sillä alun "siisteyden" jälkeen, totesin että siitäkin tulee pitemmän päälle pelkästään huono olo.